STERIS - Amsco Century V116
by STERIS

STERIS Amsco Century V116 Forums

13 Replies

STERIS - Amsco Century V116
Hi all, i have a problem with my V116, S2 fail to engaged. i tried manual on/off from the menu but the light behind solenoid remain off. i look at the I/O board, led on D3 is on when i turned on S2 and went off when its off, but there is no 120V on coil. I check connection between coil and PCB behind I/O board and the result is solid. any input are welcome.

RE: STERIS - Amsco Century V116
Updated  Apr 28 2021
1 Reply

STERIS - Amsco Century V116
How to get past access code

RE: STERIS - Amsco Century V116
Updated  Feb 19 2021
11 Replies

STERIS - Amsco Century V116
Has anyone got any good ideas for this alarm? Not passing Dart test .

RE: STERIS - Amsco Century V116
Updated  Oct 26 2020
Updated  Jun 24 2020
2 Replies

STERIS - Amsco Century V116
Does anyone have the procedure for Calibrating the touch screen display on the Steris V-116 Sterilizer? I have a unit that does not respond correctly in different areas of the screen.

RE: STERIS - Amsco Century V116
Updated  Jan 27 2020
2 Replies

STERIS - Amsco Century V116
what all do i need to check for this issue?

RE: STERIS - Amsco Century V116
9 Replies

STERIS - Amsco Century V116

Any ideas? I was doing a pm and had issues with reaching pressure and temp during cycles. Found a hole in jacket steam trap and a warn busing where the jacket rtd is inserted into plumbing causing a leak. Replaced both and calibrated temp/pressure (x2). Checked my PRV and the feed line a the top for blockage. Checked S9. Not sure what is going on.

RE: STERIS - Amsco Century V116
11 Replies

STERIS - Amsco Century V116
The Steam generator breaker keeps tripping. The hot water fill pump cycles off, then the element contactor actuates also the hot water pump kicks on again then both chatter for a moment and the breaker trips. All parts and questionable wiring have been replaced to eliminate the breaker from tripping. The initial issue was the steam generator will not heat because the breaker tripped. Steris is confused can't find the problem. WTF, any ideas?

RE: STERIS - Amsco Century V116
1 Reply

STERIS - Amsco Century V116
The Steam generator breaker keeps tripping. The hot water fill pump cycles off, then the element contactor actuates also the hot water pump kicks on again then both chatter for a moment and the breaker trips. All parts and questionable wiring have been replaced to eliminate the breaker from tripping. The initial issue was the steam generator will not heat because the breaker was tripped.

RE: STERIS - Amsco Century V116
Updated  Dec 11 2017
14 Replies

STERIS - Amsco Century V116
my unit is taking nearly double since the last visit of the service team. our facility has since decided to cancel that contract and keep the money in house. It is now mine to troubleshoot, I have looked at all seals, and valves, and the steam trap, and have not been able to come up with why the cycles are taking so long, I checked the printout, and it appears that it is reaching pressure and temperature but it is taking quite a while to do so. I checkes service inputs, steam it at 60 psi, 287 degrees Fahrenheit, vapor quality is unknown. Water is at 60 psi, 70 degrees Fahrenheit. I am pretty new to the BIOMED world, any help would be greatly appreciated.

RE: STERIS - Amsco Century V116

Start a Thread

Equipment Name: STERIS - Amsco Century V116
SIGN IN FIRST
This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Please review our Privacy Policy for more details.
I Agree